FAQ - שאילות נפוצות - סכינים למבינים

knife big1

סַכִּין
×
 x 

סל הקניות ריק
סל הקניות
סל הקניות ריק

שימון עם שמן בישול?

אתר סכינים למבינים ועצה של סער נודל.

אל תשמנו את האולר או הסכין שלכם בשמן בישול.

שמן בישול, במידה והוא באיכות טובה הוא בוודאי טעים, אך הוא נוטה להתייבש להשאיר סמנים וקשה מאוד לניקוי. שמני בישול מכילים גם מרכיבים מתחמצנים שעלולים להביא להתחמצנות של הלהב.

שמן זית אינו טוב מהסיבות הבאות:

  1. מכיל מים.
  2. משמש מצע לחיידקים ומושך חרקים.
  3. מתקשה עם הזמן ויוצר שכבה זגוגית קשה מאד בצבע צהוב-עכור שאינה מגינה מפני קורוזיה, אבל לא מאפשרת ניקוי וכדי להורידה צריך טיפול אלים בחומצה או בקיטור.

 

שימון יבש של להב - עצה

סכינים למבינים

קיים חשש כי שימון של אולר יביא לנזילה והכתמה של הבגדים, לכן איך עושים "שימון יבש" או מונעים הכתמה.

כדאי תמיד להקפיד על שימון הציר וזרוע הנעילה, עם זאת אסור לשים יותר מידי כדי למנוע נזילה והכתמה של הבגדים.

צריך רק טיפה אחת ומדובר בשניים-שלושה מקומות, לא יותר. אם תקפידו על ניגוב העודפים לאחר ש"שיחקתם" עם הלהב ארבע-חמש פעמים לא יהיו בעיות.

 

לגבי השימון היבש - מדובר במעטה שאמור להגן על משטחים בפני לחות ולא שימון  -סיכה (למשל ספרי סיליקון שרשראות של וולבוליין); הוא מבוסס סיליקון ומגיע בספרי או במטלית ספוגה ומוכנה מראש למריחה (Tuff-Cloth, Marine Cloth).

פלדת סכינים מודרניות, היא חומר באיכות גבוהה מאוד. יש פלדות ברמות גבוהות אמאוד והמטרה היא לשמור חוד לאורך זמן ולמנוע חלודה.

כל מתכת, גם המעולה ביותר, תחליד עם הזמן. מדי פעם יש לשמן את הסכין ובאולרים את המפרקים והקפיצים עם טיפה או שתיים של שמן. זה יבטיח פתיחה וסגירה קלה יותר וימנע חלודה ויפחית שחיקה וחיכוך. נגב את הלהב עם מטלית טבולה שמן על פעם שתוכל, כדי למנוע חלודה, במיוחד אם אתה גר באקלים לח או בסמוך לים. אם הלהב שלך נרטב, ייבש אותו ביסודיות. אם הסכין שלך בא במגע עם מי מלח או כל חומר שאתה לא בטוח לגביו ולגבי החומציות שלו (למשל חיתוך של ירקות, לימון או עגבניה), אתה צריך לשטוף אותו מייד במים ברז, לייבש אותו ולמרוח שכבה דקה של שמן.

אין לאחסן סכינים בנרתיקיהם.העור אוסף לחות ויוצר חלודה על הלהב, אם החלטת לשים בנרתיק שמן היט ב את הלהב.

בדוק את חריץ הנעילה של סכינים על נעילה אחורית (lockbacks) באופן קבוע כדי לוודא שהוא יעבוד כמו שצריך. הרחק חול וחצץ מהסכין. שמור את המנגנונים נקיים. זכור לא להשאיר סכין מתקפל נעול באופן קבוע בעמדה הפתוחה.

שמנים חודרים לשחרור חלודה ושמנים חריפים (כמו WD40) אינם מתאימים לשימוש שימון סכינים לאורך זמן, אפשר להשתמש בשמן מנוע עדין, בשמן לשימוש כללי שרוכשים בחנויות לכלי עבודה (לא שמן חודר), בשמן פראפין שניתן לשימוש גם לציוד המיועד לאוכל כי אינו מתייבש וקל לניקוי או בשמן מקצועי שניתן לרכוש. אנחנו ממליצים על שמן סיליקון של מכונות צילום (בחנויות לציוד למכונות צילום) או על ספרי סיליקון, הוא עדין, יחזיק זמן רב וישמור על הסכין במצב טוב, יש לנקות היטב לפני הכנת אוכל.

 אנחנו בסכינים למבינים מחזיקים שמן סיליקון של חברת וולבוליין, מדובר בשמן מעולה שישמור על הלהב לאורך זמן, הוא בא במיכל נוח ולא מלכלך ויספיק לזמן רב.

שחרור ציר תקוע של אולר - עצה

כתב: רם סידי, השלמות אתר סכינים למבינים

שחרור אולרים כאשר הציר בקושי זז:

 

  1. להכניס את האולר לקערה עם מים רותחים (כאשר הציר בתוך המים).
  2. לפתוח ולסגור את הלהב הרבה פעמים (מומלץ להחזיק את הלהב בעזרת פיסת בד, מכוון שהוא מתחמם מהר מאוד), עד שכל הלכלוך מתנקה.
  3. לייבש היטב, הטריק שלי (וזה הטיפ להיום) מיכל אוויר דחוס למחשבים, חודר לכל פינה, ומייבש יופי. ניתן בעזרתו לנקות גם הצטברות אבק, חול וכו´, עובד פנטסטי. ניתן לקנות בכל חנות מחשבים וברוב החנויות לציוד משרדי, (בערך 10 ש"ח למיכל ומחזיק ללא מעט זמן).
  4. לשמן בשמן סליקון או בשמן שיש לכם, להניע עד שהשמן חדר היטב פנימה.