פרופיל השחזה - Sharpening Profile - סכינים למבינים

knife big1

סַכִּין
×
 x 

סל הקניות ריק
סל הקניות
סל הקניות ריק

פרופיל השחזה - Sharpening Profile

לכל סכין יש פרופיל השחזה.

החלק החד בסכין קרוי חורפה והוא החלק החותך, הזווית של החורפהוזווית הלהב שמעליה, היא פרופיל ההשחזה או הגיאומטריה של הלהב (Geometry). יש צורות להב רבות ((Knife blade profiles (Patterns) ולהם שמות רבים, לכל להב של סכין יש מטרה, לפי השימוש שיעד המהנדס לסכין בעת בנייתה.

העיקרון העומד בבסיסו של החיתוך הוא ריכוז כל הכוח בשטח פנים קטן מאד כדי ליצור לחץ גבוה, ועקב כך חדירה למה שחותכים. על פי עיקרון זה בלהב משונן כל שן מרכזת כוח לאזור קטן יותר מה שמאפשר חיתוך חומרים קשים יותר. כך, התנועה עצמה תאפשר חיתוך גם תוך הפעלת פחות כוח - למשל בסכין לחיתוך לחם.
ככלל, להב חייב להיות עשוי מחומר קשה יותר (או בעל קושי זהה) לחומר אותו נועד לחתוך. במידה ולא, הלהב לא יצליח לחדור (יספוג בעצמו את כל האנרגיה, מה שיתבטא בנזק ללהב) או ישחק מהר מאד (אם הוא חזק מספיק כדי להעביר חלק מהאנרגיה אל החומר).

כך ללהב של סכיני מטבח יש בצורה מסוימת שייעודו חיתוך מזון חזור ונשנה, להב של סכין שטח יחייב עובי וזווית אחרת, להב של גרזן יחייב זווית לביקוע וכל הלאה.

 

למידע נוסף.