פינת הייעוץ - משחיזים , מוצרי השחזה

logo wide

×
 x 

0
סל הקניות
0

בשלנים ביתיים רבים מבינים כי עבור בישול נוח ואיכותי, יש צורך להשקיע הן בחומרי הגלם והן בכלי המטבח הרלוונטיים לצורך בישול לרבות סירים איכותיים, מחבתות איכותיות וכמובן סכינים איכותיות. סט סכינים איכותי הוא דבר בסיסי ונצרך בכל מטבח באשר הוא ובלתי אפשרי לבשל בצורה נוחה ואיכותית בלעדיו. על כן, רבים מחפשים את סט הסכינים האידאלי עבור הצרכים שלכם. בשל העובדה שההיצע כיום בשוק הסכינים הינו רחב ומגוון, לא תמיד קל לבחור את הסכינים המתאימות והנכונות. במאמר הבא תקבלו את כל המידע הרלוונטי אודות האופן שבו בוחרים סכיני מטבח איכותיים וזאת בכדי שתוכלו לרכוש את הסכינים הטובות ביותר לשימוש כאשר אתם מבשלים במטבח שלכם.סט סכינים

טיפים יעילים לבחירת סט סכינים למטבח

אם גם אתם מוצאים את עצמכם תוהים כיצד לבחור את סכיני המטבח הטובים ביותר לצרכים שלכם, הנה כמה פרמטרים שיוכלו לסייע לכם לבצע את הבחירה בצורה הטובה ביותר:

  1. ראשית כל, חשוב להבין שלא כל סכין ישמש אתכם לכל מטרה. ישנם סכינים שונות הרלוונטיות לצורך מטרות שונות ועל כן, עליכם להגדיר ראשית כל מהן המטרות שלכם על מנת להרכיב את סט הסכינים למטבח שלכם. האם אתם זקוקים לסכינים לחיתוך לחם? האם אתם זקוקים לסכינים לחיתוך בשר? האם אתם זקוקים לסכינים לחיתוך ירקות ופירות? האם אתם זקוקים לסכין שהוא גם קולפן? לרוב עבור כל אדם שעוסק בקולינריה הביתית יש צורך בכל הסכינים שצוינו לעיל ואף יותר מכך ועל כן יש להגדיר מראש את המטרות שלו ולרכוש את הסכינים בהתאם למטרות. 
  2.  
  3. הכלל אומר שלהב משוננת של סכין תתאים בעיקר לחיתוך של חומרי גלם קשים כגון: כיכר לחם או בשר ואילו להב ישרה תתאים יותר לחיתוך דברים כגון: ירקות ועל כן, כדאי שתדעו שישנם סכינים שיכולים לשמש אתכם לכמה מטרות וניתן לרכוש סכין אחת איכותית בסט עבור כמה מטרות שונות, במקום כמה סכינים למטרות שונות.
  4.  
  5. ניתן למצוא כיום סטים במחירים שונים. כדאי מאוד להקציב מראש תקציב הרלוונטי לרכישת סט סכינים ולחפש בהתאם אליו סכינים איכותיות במחירים טובים. יחד עם זאת, לא כדאי להתפשר על סכינים מאוד זולים שכן, לא פעם הזול הוא היקר ותמצאו את עצמכם מחליפים את הסכינים באופן תדיר ועל כן, בהחלט כדאי להשקיע בסט סכינים איכותי שישמש אתכם לאורך זמן רב.
  6.  
  7. חשוב שתדעו שכל סכין טובה ואיכותית מאבדת את החדות שלה בשלב מסוים וכל הסכינים זקוקות לתחזוקה שוטפת על מנת שהן ימשיכו לעבוד בצורה יעילה. יחד עם זאת, עליכם לבדוק תוך כמה זמן הסכין נשחקת וזאת בכדי לבחור בסכין שיכולה לעבוד לאורך זמן מבלי להישחק.
  8.  
  9. חשוב מאוד לבחון את האחראיות שמציעים לכם על סט סכינים במעמד הרכישה. לא כדאי לרכוש סט סכינים איכותי ויקר ללא אחראיות עליו שכן, במידה ויהיה פגם או נזק כלשהו בסכין, לא יהיה לכם למי לפנות.
  10.  
  11. כדאי מאוד לבחור בסכינים של מותגים מוכרים. מותג מוכר מהווה ערובה לכך שהסכין תהיה איכותית ותשמש אתכם למטרה הרלוונטית. כדאי לבדוק מראש איזה מותגים מובילים כיום בתחום סכיני מטבח שונים.
  12.  
  13. תוכלו למצוא כיום סטים מוכנים המציעים מגוון סוגים של סכיני מטבח עבור מטרות שונות או שתוכלו פשוט להרכיב את סט הסכינים הרלוונטי עבורכם. אם החלטתם ללכת על סט סכינים שמציעים לכם כסט מוכן, הקפידו לבדוק שהוא מכיל את כל הסכינים שאתם צריכים ושכלל הסכינים הם באיכות גבוהה.
  14.  
  15. כדאי מאוד להקפיד על בחירת סכינים שעשויים מחומר גלם איכותי הן מבחינת החלק שבו אוחזים בסכין והן מבחינת הלהב של הסכין וזאת בכדי שהם יחזיקו מעמד בצורה הטובה ביותר לאורך זמן וכן יאפשרו לכם להשתמש בהם בצורה נוחה ונעימה.
  16.  
  17. כדאי מאוד להתאים את הסכין לכפות הידיים של האדם שמשתמש בהן. אין ספק שנוחות האחיזה משפיעה על איכות העבודה עם הסכין ועל כן, הקפידו לבחור בסכינים שמתאימות למבנה של כף היד שלכם. כאשר אתם משתמשים בסכין עליכם להרגיש שאתם לא מפעילים לחץ רב מדי על הסכין ושהפעולה נוחה לכם. כדאי לבדוק בחנות האם הסכינים מתאימים לכף היד שלכם ונוחים לעבודה.
  18.  
  19. טיפ חשוב ביותר הוא לקבל המלצות על סכינים שונים טרם רוכשים אותם. מכיוון ששוק הסכינים כיום מוצף בסוגי סכינים שונים, אין ספק שחשוב מאוד לרכוש רק סכינים איכותיות אשר אנשים שרכשו אותם יכולים להעיד על הטיב והאיכות שלהם. המלצות מלקוחות מרוצים מהוות את האסמכתא הטובה ביותר לאיכות הסכין ועל כן, אין ספק שחשוב מאוד לקבל המלצות טרם רוכשים את סט הסכיניםסט סכינים למטבח
  20.  

 

סט סכינים מהווה דבר חשוב מאוד בכל מטבח ובהחלט לא כדאי להתפשר עליו. על כן, קראו היטב את כל הטיפים במאמר טרם אתם ניגשים לרכוש את סט הסכינים שלכם והקפידו לרכוש אותו במקום הטוב ביותר, אשר ידוע כי בו ניתן למצוא היצע רחב של סכינים איכותיים, ברמה הגבוהה ביותר ובמחיר הטוב ביותר.סט סכינים מקצועי

הסכינים מהוות חלק בלתי נפרד מחיינו. לא עובר יום שבו אנחנו לא משתמשים בסכין המטבח שלנו לחיתוך ירקות, פירות ומצרכים שונים לצורך בישול. אבל הסכין אינה משמשת אותנו במטבח בלבד. עבור אנשים רבים הסכין מסמלת ביטחון, ולכן הם נושאים אתם סכין איכותית ומעוצבת, הן כתחביב והן כאמצעי להגנה עצמית. כמו כן, סכין קומפקטית יעילה מאוד במקרים של טיולים והישרדות בחיק הטבע. אם מעוניינים לרכוש סכין חדשה, עליכם לבדוק כל מה שצריך לדעת על סכינים. לשם כך, אספנו את כל הטיפים החשובים לבחירת הסכין, או במילים אחרות – את המדריך המלא לבחירת סכין מתאימה עבורך.סכין

כך תבחרו את הסכין הטובה ביותר

עבור רבים מאתנו הסכין אינה רק כלי לשימוש במטבח. אם אתם מתייחסים ברצינות לסכין שאותה אתם רוכשים, בוודאי תרצו לדעת כמה שיותר על הסכינים.

המדריך המלא לבחירת סכין מתאימה עבורך מציג את הדברים שכדאי להביא בחשבון בעת בחירת הסכין:

  • מהי המטרה שלכם?

כאמור, הסכינים נועדו למטרות שונות. ישנה סכין להגנה עצמית המאפשרת לאדם לצבור תחושת ביטחון גם כשהוא הולך בסמטה חשוכה. סכין הישרדות מיועדת יותר לטיולים בטבע, כשצריך לחתוך חבל או לקלף תפוח. סכין זו קומפקטית, קלה לנשיאה וגם רב שימושית, שכן ניתן לפתוח באמצעותה קופסת שימורים או בקבוק. סכין כתחביב מיועדת יותר לנשיאה ולהרגשה טובה, ואילו סכין מטבח היא הסכין שכולנו מכירים ונמצאת בשימוש יום יומי. ברגע שתגדירו את השימוש של הסכין החדשה, יהיה לכם קל יותר למצוא את הסכין המתאימה.

  • מהו טווח המחירים שהגדרתם לעצמכם עבור הסכין?

טווח המחירים של הסכינים משתנים בהתאם לאיכות הסכין והיכולות שלה. לדוגמה, מחירו של אולר פשוט יחסית יכול להגיע לכ-250 שקלים, בעוד שאולר לאימון וללחימה עשוי לעלות גם 600 שקלים.

  • מהו משקל הסכין?

בדקו עד כמה נוח לכם להחזיק את הסכין ואיזה משקל הוא המתאים לכם ביותר. אם הסכין תהיה קלה מדיי, ייתכן שתתקשו לשלוט בה כראוי. מנגד, סכין כבדה יותר עלולה להיות בלתי נוחה לשימוש.

  • איזה מותג אתם מחפשים?

לסכינים קיימים מותגים שונים. מבין המותגים הנפוצים יותר ניתן להזכיר את דאג מרקאידה, אנדורה ספיידרקו, סנטוקו, ריקון טנטו קולד סטיל ועוד.סכינים

  • חדות הלהב.

עד כמה אתם צריכים שלהב הסכין יהיה חד מדי? אם אתם מעוניינים בחיתוך מדויק כדי לקצוץ ירקות במטבח, מומלץ לבחור בסכין איכותית בעלת להב חד. אך אם בוחרים סכין כתחביב, מוטב לוותר על חדות רבה מדיי מחשש שמישהו עלול להיפצע. מכל מקום, חשוב לשמור על להב הסכין, בין אם בוחרים סכין קהה ובין אם בוחרים סכין חדה. על כן, מומלץ לנקות את הלהב לאחר כל שימוש ולייבש בזהירות, וכן לרכוש אבני השחזה לשמירה על הסכין.

  • עיצוב הסכין.

בחנו את הניראות של הסכין, אחרי הכול מדובר בסכין שעומדת ללוות אתכם לטווח הארוך. האם אתם מעדיפים ידית בצבע סגול עדין, או אולי בצבע אדום בוהק?

  • המלצות על סכינים.

אם זו הפעם הראשונה שאתם רוכשים סכין איכותית ומקצועית, כדאי לשאול אנשים אחרים שעשו זאת לפניכם. אלה יכולים להיות חברים טובים מהעבודה או גולשים ברשתות החברתיות או בפורומים שונים.

לסיכום, ראינו שיש לשקול כמה דברים לפני שרוכשים את הסכין ולבדוק כל מה שצריך לדעת על סכינים. אם רוצים ללכת על בטוח, סכינים קונים רק אצל המומחים, סכינים למבינים האתר המוביל בתחום הסכינים. מבחר גדול ומגוון של כל סוגי הסכינים לכל מטרה במקום אחד.

 

 

השוק מלא בכל מני סוגים של סכינים, חלקם באיכות נמוכה וחלקם באיכות גבוהה, חלקם מתאימים במעמד ארוחה ואילו חלקם ייעודיים לחיתוך בשר או מוצרי מזון קשים. כך או כך, סוג הסכינים שתמיד מומלצים לשימוש הינו סכיני שף. הפער של סט מוצרי שף למול סכינים סטנדרטיים בא לידי ביטוי במידות, בידית, בסוג הפלדה ובעוד דברים מכריעים, שבמעמד פעולת החיתוך הופכים את העניין לנוח ופשוט יותר.סכין שף

מי זקוק לסכין שף מקצועי?

במטבחם של טבחים ושפים מקצועיים זה בלתי נמנע למצוא סט סכיני שף, אולם הבשלנים הביתיים לא חשופים במיוחד לעניין ולא יודעים עד כמה זה ייעל את תהליכי החיתוך והבישול שלהם. סכין מטבח רגיל אמנם יכול לעשות את עבודתו הבסיסית למשך זמן מסוים, אולם הביצועים שלו וההנאה במהלך החיתוך לא משתווים לעבודה עם סכין שף, שמאופיין בחדות ובדיוק פעולת החיתוך שלה.

יתרונותיו של סכין שף על פני סכין רגיל

לסכיני שף יש מספר יתרונות משמעותיים על פני סכינים רגילים:

  • חדות ועמידות – סכינים אלו נחשבים לעמידים ובעלי חדות שנשמרת לאורך זמן.
  • נוחות החיתוך – פעולת החיתוך באמצעות סכין שף הינה קלה יחסית, ולא מעייפת כלל את היד החותכת.
  • שמירה על המרקם והטעם – החיתוך הינו מדויק, כך שאיננו פוגע בטעם ובמרקם של חומרי הגלם.
  • מותאמת למוצרי מזון בעלי מרקם קשה – עם סכין שף ניתן לחתוך בקלות יתרה גם חומרי גלם שנחשבים קשים יותר, כמו למשל בטטות או גזרים.

רכישת סט סכיני שף משתלמת לטווח הרחוק, ועדיפה על פני רכישות חוזרות ונשנות של סכינים באיכות נמוכה יותר. ברגע שמשתמשים באותה סכין איכותית ומדויקת, קשה לחזור לסכין הרגילה ולהתרגל לביצועים הבינוניים שלה.סכיני שף

בחירה בסוג מתאים של סכין שף

ישנם סכיני שף שמתאימים למתחילים, כלומר הם רבגוניים ומשמשים במגוון כובעים. אלו הם סוגים שיכולים למלא אחר כל צרכי החיתוך במטבח. אם מחפשים אחר שמתמקדת בחיתוך ירקות, ישנם סכינים שמאופיינים בצורה שטוחה, שבאמצעותם ניתן לקצוץ את הירקות על קרש חיתוך. כמו כן, יש עוד כל מני סטים של סכינים, אשר מיועדים לפלח מסוים של מוצרי מזון ופועלים בצורה הטובה ביותר עליהם.

כיצד משחיזים סכין שף?

השחזת סכין שף מומלצת בעיקר אצל אנשי מקצוע שבקיאים בתחום, אלו הם בדרך כלל משחיזי סכינים בהגדרה. כמובן שניתן גם לבצע את זה בבית, באמצעות מוצרי השחזה ביתיים, אולם יש להפעיל תוך כדי משנה זהירות, משום שמדובר בפעולה די מסוכנת. סכין שף דורשת לרוב תחזוקה שוטפת, אפילו יתרה בהשוואה לסכין הסטנדרטית שאנו מכירים. לאור העובדה שהסכין משמש במגוון כובעים, ולטובת חיתוך של מוצרי מזון שונים, חשוב לשמור על החדות שלה. כחלק מזה, אסור להדיח אותה במכונה, אלא רק בשטיפה ידנית.

מה שרציתם לדעת על אולרים מקצועיים

אולר מקצועי הוא כלי שימושי שיכול להועיל מאוד למשתמש. אך כמובן שלפני שנבחר לנו את האולר, עלינו לבדוק כמה פרטים חשובים. רק כך יוכל האולר לשמש אותנו היטב ולהתאים לציפיות שיש לנו ממנו. במאמר זה תוכלו לקרוא על המידע המתאים לעניין אולרים מקצועיים.אולר מקצועי ‏

מה שאתם צריכים לדעת על אולרים

  • יש מגוון רחב של אולרים בגדלים שונים ובעיצובים שונים. בעת שאתם בוחנים את ההיצע אתם צריכים לדייק את עצמכם למטרה לשמה אתם רוכשים את האולר. יש אנשי דייג שלמטרה זו הם רוכשים אולר, יש מכונאים או אנשים שעוסקים בביצוע משימות טכניות אחרות שהאולר הוא חלק מארגז הכלים המקצועי שלהם. כל שימוש מאופיין בנתונים אחרים והאולר צריך להיות מתאים על מנת שהוא ישמש בנוחות רבה וגם ביעילות.

  • אחד ההיבטים שצריך לשים לב אליו הוא הידית של האולר. היות והחיתוך מתבצע כאשר הידית נמצאת בתוך כף היד שלנו, צריך לוודא כי אנו אוחזים את האולר בנוחות ויכולים לעשות את הפעולה הנחוצה כאשר אין כאב או לחץ לא נכון על האולר. לכן הידית צריכה להיות מספיק גדולה ומאפשרת אחיזה נוחה מאוד.

  • אולרים מקצועיים הם לא מוצר זול. לכן אנחנו צריכים לבדוק שיש להם אחריות למשך תקופת מה. כלומר, שיש לאולר גב איתן ויהיה לנו אל מי לחזור אם תתרחש תקלה או שהאולר יאכזב ולא ימלא את התפקידים ההגיוניים שאנחנו מצפים מהם. גם תקלות אם תתרחשנה, יהיה מי שיתקן בתוך תקופת האחריות.

  • פתיחה וקיפול של האולר הלו פעולות יומיומיות עבור המשתמש. לכן נכון לבדוק שניתן לבצע את שתי הפעולות הללו בקלות ובלי לטרוח יותר מידי. כדי שלא תגלו שאתם חושבים פעמיים לפני פתיחת האולר, ומתעצלים לסגור אותו... ככל שזה יהיה קל ונוח יותר, השימוש באולר יהיה מועיל הרבה יותר.

  • כדאי לכם לאתר חנות למכירת אולרים למכירה רמה מקצועית מאוד, כך תהיו בטוחים שאתם מקבלים מענה מקצועי והכוונה לבחירה מדויקת ומתאימה של האולר הכי טוב לכם.

אולרים מקצועיים ‏למכירה באתר סכינים למבינים , אצלנו תקבלו שירות ומוצר איכותי ללא פשרות.

הסכין הוא כלי רב שימושי במטבח. הוא עונה על מספר צרכים – חיתוך גס, קיצוץ, קילוף, הפרדת הבשר מן העצמות ועוד. אם בעבר הסכינים הגיעו באותה תצורה, סטנדרטית ורגילה לחלוטין, היום ניתן למצוא מגוון רחב של סכיני מטבח, המגיעים בסוגים שונים, לשימושים שונים ובמחירים שונים. כדי שהסכין יוכל לשרת אתכם נאמנה, ולענות על הצרכים שלכם במטבח כראוי, יש לחקור קצת אודותיו ולבחור בו בצורה נבונה. איך תעשו זאת? על ידי המדריך שהכנו לכם כאן אודות מציאת סכיני מטבח איכותיים.סכיני מטבח

אילו סוגי סכינים יש?

בענף הסכו"ם יש לא מעט סוגים של סכינים. ריכזנו עבורכם עשרה סוגים של סכינים, אותם ניתן למצוא כמעט בכל מטבח בבית :

  • סכין שף - רב שימושי, מאופיין בלהב יחסית ארוך.
  • סכין קילוף - מיועד לקילוף של ירקות, פירות ועשבי תיבול.
  • סכין עגבנייה – צר ובעל להב דמוי מסור, משמש לחיתוך ירקות ופירות בעלי מרקם קשה.
  • סכין לחם – משמשת לפריסה של מאפים בציפוי קשה.
  • סכין גבינה – משמשת בייחוד לחיתוך גבינות קשות.
  • סכין פיילוט – משמשת בעיקר לפריסה של בשרים רכים ודגים.
  • סכין קופיץ – מסייעת בייחוד במריחת ממרחים בעלי מרקם רך ונמס, כמו ריבה, גבינות רכות וחמאה.
  • סכין נון סטיק – הלהב מצופה בחומר דוחה הדבקה.

עלויות של סכינים למטבח

בהרבה מאוד חנויות שמוכרות סכו"ם תוכלו למצוא, כמעט בכל עת בשנה, סכינים למטבח במבצע. המחירים נעים בטווח של כמה שקלים בודדים ועד לאלפי שקלים. הסכין מתומחר בהתאם לצורך עליו הוא עונה, וכמו כן גם ליצרנית יש השפעה מכרעת על המחיר המוצג. סכיני מטבח איכותיים לא יהיו בהכרח היקרים ביותר, אולם כך גם הסכינים שמונחים בצד השני והנמוך יותר בסקאלה. גם בגזרת האיכות והיוקרה תוכלו למצוא סכינים למטבח במבצע, בייחוד בסמוך לחגים או מועדים חגיגיים בהם מרבים לארח ולסעוד סביב השולחן.

השפעת משקלו של הסכין על ביצועיוסכין מטבח

משקל הסכין הוא בעל חשיבות מכרעת, שכן הוא משפע על הביצועים בפועל ועל הנוחות של המשתמש. מי שלא אוהב להתפשר על עבודת החיתוך, ומעדיף אותה מהירה יותר, יעדיף כמובן להשתמש בסכין שהיא קלה. לעומת זאת, מי שמעוניין לחוש את ההתנגדות בזמן לחיצת הסכין ולאתגר את עצמו בפעולת החיתוך, מוטב שיבחר בסכין יותר כבדה.

חשוב לומר שלסכינים הכבדות יש יתרון יחסי, אשר בא לידי ביטוי ביעילות פעולת החיתוך. אמנם טכניקת החיתוך דורשת מיומנות מסוימת ומכאן גם תרגול, אולם במעמד התוצאה הן מספקות תוצאות חיתוך בלתי מתפשרות. נסו להתחיל עם סכינים שהן קלות יחסית, תרגלו על גביהן את פעולת החיתוך כך שהלמידה תהיה פחות קשה ומאתגרת, ולאחר שרכשתם לכם את הטכניקה המתבקשת, נסו להשתמש בסכינים בעלי משקל כבד יותר.

דברים שחשוב לדעת על מוצרי השחזה

כל מי שעושה שימוש מקצועי בסכין, נדרש אחת לתקופה לבצע פעולת השחזה. ההשחזה נועדה לחדש את להב הסכין ולעשות אותו לחד כפי שהיה. שלא כמו שנוטים לחשוב, זו לא פעולה פשוטה כלל. צריך לא מעט מיומנות ויכולת כדי לבצע אותה. בנוסף – יש להיות מצוידים במוצרי השחזה מתאימים כדי לעשות את זה כמו שצריך.מוצרי השחזה לכל מטרה

מה שאתם צריכים לדעת על מוצרי השחזה

  • קיימות שיטות השחזה שונות, ובהתאם לסוג הסכין והלהב יש לבחור את כלי ההשחזה. כך שנכון לברר מול איש מקצוע שמתמצא היטב בתחום זה כדי לדעת מהו המוצר הרצוי לכם ואיך אתם יודעים כי בחרתם מוצרי השחזה לכל סכין מתאימים ויעילים.

  • ככל שנרבה להשתמש בסכין, כך יהיה עלינו להשחיז אותה לעיתים קרובות יותר. לכן נכון להיות ערניים ביחס לסכין, ליעילות שלו ולחוויית השימוש שלנו בו. כי אם עובר הזמן ואנחנו לא מבחינים, עלול להיווצר מצב שהסכין לא חותכת כמו שצריך, אנחנו עובדים קשה מידי והתוצאות לא מספיק טובות. ואנחנו אפילו לא מודעים לכך שזה נובע מסכין שצריך להשחיז בדחיפות. נכון לקבוע זמן קבוע להשחזה אחת לתקופה בהתאם לסוג הסכין ולאופי העבודה שלנו אתו.

  • במידה ואתם מעוניינים לבצע השחזה ביתית, אתם צריכים להצטייד במוצרי השחזה מתאימים. תגלו כי ניתן להבחין בין שני סוגי משחזות; משחזת מוט ומשחזת אבן. לכל אחת מבין שתי המשחזות האלו יש תכונות והוראות שימוש אם כי חשוב מאוד להתאים את המשחזה לסכינים שלכם ולאופי השימוש שלכם, כדי להיות בטוחים שאתם רוכשים משחזה מתאימה שתצליחו להפיק ממנה תועלת כנדרש לכם.

  • כבר בעת הקנייה חשוב לשמוע על הוראות השימוש ועל ההנחיות המתאימות. כי כמו כל פעולה אחרת, השחזה מצריכה מיומנות וידע. את המיומנות ניתן לפתח רק במהלך עבודה. אך את הידע אפשר גם אפשר לקבל כבר בעת הקנייה. הדרכה טוב והדגמה יעזרו לכם להבין איך אתם עומדים לעשות את זה בעצמכם.

  • אמנם יש כלי השחזה ידניים שכל משתמש יכול להשחיז בעזרתם בעצמו את הסכינים שלו. אבל יש אופציה מקצועית ומומלצת יותר אשר מאפשרת גם למי שאינו מיומן ליהנות מסכינים מושחזים מאוד. זאת באמצעות השחזה מקצועית אשר מתבצעת על ידי אנשי מקצועי שלהם גם מיומנות מעולה וגם כלים מצטיינים עבור המטרה הזו של השחזת סכינים.

  • הדבר הנכון הוא להתייעץ עם אנשי מקצוע באשר למשחיזים המתאימים לכם לפי היכולת שלכם, ולסכינים שלכם לפי מה שמשמש אתכם. רק בצורה כזו אתם עתידים להפיק תועלת מרבית מהמשחיזים שאתם רוכשים, רק כך ישמשו אתכם הסכינים והמשחיזים ביעילות מרבית, יחסכו לכם זמן יקר והתעסקות מיותרת, ואתם תהיו פנויים לבצע את המשימות שבפניכם כנדרש מכם – ללא עיכובים ותקלות שנובעות מאי ידע או חוסר ציוד.

הגרזן הינו אחד מכלי הנשק וכלי העבודה העתיקים ביותר בעולם. הקלות היחסית שבה ניתן לייצר אותו מחד, והשימושיות הגדולה שלו מאידך, גם למי שאינו מיומן בכלי נשק – עשו אותו שכיח בתקופות רבות בהיסטוריית העמים. באופן עקרוני נוכל לומר שלגרזן יש שני מטרות: חיתוך (ונכלל בזה גם גילוף) או ביקוע. ובהתאם לכך מיוצרם סוגים שונים של גרזנים.כל מה שאתה צריך לדעת על גרזנים

גרזן לביקוע עצים

אם יש לכם אח או קמין המוסק מעצים, אתם בטח כבר מחפשים את הגרזן הנכון לקנות אותו. הגרזן שייעשה את העבודה, ייבקע את העצים לגדלים טובים, שיוכל להתמודד עם עצים קשים וחזקים, ולבקוע אותם ביעילות. הכובד של ברזל הגרזן, ביחד עם התנופה, גורם לכך שכל מכת גרזן על העץ הינה חזקה ובעלת עצומה רבה פי כמה, מאשר כל מכה דומה שנוכל לתת על ידי כח השרירים שלנו בלבד. מה עוד, שהפעילות הזו, של בקיעת עצים לצורך הקמין המשפחתי, הינה פעילות גברית עתיקה, שהיתה נפוצה מאד בצפון אירופה, ועד היום היא מקנה לגבר העושה זאת תחושת גבריות ועוצמה נעימה.

גרזן לשיפוצים

סוג נוסף של גרזן למכירה, הינו גרזן שנועד לצורך שיפוצים, על מנת להסיר או לשבור חומרים קשיחים מבתים או ממבנים שונים. יש להעיר שלצורך עבודות כאלו, אין צורך בגרזן בעל להב חד, ופעמים שרבות גם עדיף שלא להתשמש בלהב חד מדי, הן מצד חשש סכנה, והן מצד שבכל מקרה בעקבות המכות החזקות הלהב ייהרס או יתקהה.

גרזן לאומנות בעץ

סוג שלישי של גרזנים, הם כאלו שנועדו לאומנות של פיסול בעץ, בעיקר בעץ טבעי. גרזנים כאלו מגיעים בגדלים שונים, הם קלים ונוחים יותר. כיום הם מוכרים גם כגרזנים לקמפינג או "הישרדות". ישנם גרזנים רבים שנועדו לכריתת ענפים או לשבירתם, גרזני כיס הינם מצוינים לתחום זה.

גרזן לקמפינג והישרדות בטבע

תארו לעצמכם שאתם נמצאים בקמפינג בחו"ל, וישנים בחיק הטבע. השמש מתחילה לשקוע, ואתם כבר מחפשים את הדרך להדליק מדורה שתלווה אתכם כל הלילה. הזמן קצר והמלאכה מרובה, וצריך להשיג כמות גדולה של עצים, מוכנים שתבערה ותחזוק של האש למשך שעות ארוכות. אחד הפתרונות המעולים לסיטואציה כזו היא גרזן כיס (או בגדלים קצת יותר גדולים) הנועד לקמפינג מסוג זה, שבקלות יעשה את העבודה: לחתוך ענפים מעצים, לבקוע עצים יפבשים, ולהכין את הכל בצורה מסודרת ליד המדורה שאתם מתחילים להדליק. מלבד זאת, לפעמים יש צורך לחתוך חבל עבה או קשר שלא ניתן להתירו, באבחה אחד של פטיש הישרדות החבל נקרע ואתם תוכלו להמשיך בדרככם.

טיפול ותחזוקת הסכינים

  • שמור על הלהבים יבשים ונגב מהם טביעות אצבעות ולחות, לאחר השימוש, באמצעות פיסת בד העשוייה מכותנה או עור צבי יבש ונקי. התהליך הזה חשוב במיוחד עבור להבים העשויים מפלדה בעלת אחוזי פחמן גבוהים (להבי קרבון). הכתמה או חמצון הן תכונות נורמליות עבור פלדה בעלת אחוזי פחמן גבוהים, ולא ניתן להמנע מהן. ההכתמה או החמצון האלו בעצם מסייעות להגן על הסכין מחלודה, ולכתמים יהיה גוון כחול אפור, ולא אדום, כמו חלודה. משיחת הלהב במספר טיפות של שמן איכותי או סיליקון באמצעות פיסת בד כותנה תספק הגנה מצויינת. גם שעווה טובה מהווה הגנה מצויינת.
  • בחן את סכיניך לעתים קרובות ככל האפשר, ונסה לאתר כתמים חשודים. אם תראה כי מתפתחים כתמים או חמצון בעלי גוונים אדומים, מדובר בתחילתה של חלודה ויש לנקות אותה במהירות האפשרית. אם מופיעים כתמים, נסה להסיר את הכתם באמצעות לקה או חומר לניקוי פלדה. להבים העשויים מרוב פלדות האל-חלד בהן נעשה שימוש עבור סכינים אינם חסינים מפני חלודה, אך הם עמידים בפני חלודה וכתמים. אם כך, יש לשמור על נקיון להבי פלדת אל-החלד ולנגב אותם מכל לחות לאחר השימוש, בפרט כאשר מדובר באחת מפלדות אל-החלד החדשות הרבות, בעלות אחוז הפחמן הגבוה, כגון ATS-34 ו-CMP-T440V.

סכינים מתקפלות מצריכות טיפול מיוחד-

  • כאשר לא נעשה בהן שימוש, אחסן בנפרד את הסכינים ואת נדני העור, כיוון שהעור סופג לחות ועשוי לגרום ללהב להחליד. נוזל הטאנין והחומצות הנמצאים בעור עשויים להחליד או להכתים את הפלדה. אחסן את נדני העור יחד עם חומרים משמרי עור או שמן מינק.
  • סכינים מתקפלות מצריכות טיפול מיוחד. שמרו על נקיונו של מכשיר הנעילה בדגמים המתקפלים, והבטיחו כי הוא נקי מפסולת. טיפה מזדמנת של שמן קל ונטרלי (למשל שמן סיליקון או שמן לא חומצי אחר) על כל אחד מהחיבורים תבטיח פעולה חלקה של הלהב בעת הסגירה והפתיחה. על הלהבים להפתח באופן חלק ולהחליק חזרה בעת הסגירה. פתיחה וסגירה כזו היא מה שהותיקים מכנים "ללכת ולדבר" היטב.
  • שמרו על חדות הסכינים. סכין חדה היא בטוחה יותר לשימוש. כדי לחתוך עם סכין חדה, יש צורך במאמץ מינימלי, ולכן הסיכוי שתחליק ותפצע אתכם הוא נמוך. סוד ההשחזה הנכונה הוא לעשות זאת באופן קבוע. השתמשו באבני השחזה, ערכות השחזה מקצועיות (אנו ממליצים על לנסקי או ספיידרקו) או בפלדת השחזה (טונגסן קרסיל או שטול קרמי או יהלום), או במנגנון אחר, לעתים תכופות. אם אתם מתקשים לתחזק את חוד הסכינים שלכם, דאגו כי הם יושחזו באופן מקצועי.
  • לעולם, אם אינכם מומחים בכך, אל תשחיזו להבים באמצעות גלגל השחזה המונע חשמלית, העשוי לשרוף את החיסום (temper) של הלהב על ידי חימומו הבלתי מבוקר. מדובר באותו סוג המשחיז במהירות-גבוהה הנמצא ברוב חנויות כלי הבית והוא מאיכות נמוכה.
  • זכרו כי סכינים הם כלי חיתוך והלהבים שלהם חדים מאוד. לכן, שמרו על זהירות כאשר אתם מתעסקים עם הסכין שלכם. ולעולם, אל תשמשו בסכין שלכם כאזמל, מוט פריצה, מברג או פטיש. אם הסכין שלכם הוא סכין טוב, אזמל, מוט פריצה, מברג או פטיש ככל הנראה יעלו פחות מאשר החלפת הסכין. אל תהלמו על חלקו האחורי של הלהב. שמרו סכינים חדות הרחק מידיהם של ילדים קטנים.
  • תמיד חתכו באמצעות הקצה והרחיקו את הסכין מגופכם. לסכינים עשויים להיות קצוות חדים כתער, ולכן טפלו בכל הסכינים בזהירות ובכבוד. אל תשתמשו בהן להטלה, אם הן לא יוצרו במיוחד עבור המטרה הזו.
  • אם תישא אולר בכיסך, יחד עם מטבעות או מפתחות, אתה עלול לשרוט את הניצב וטבעת החיבור ללהב (בולסטר). באותה המידה, הם ישרטו גם אם תשמור את כל הסכינים בקופסת קרטון כאשר הן מונחות אחת מעל השניה. השריטות יפחיתו מערכן.
  • על חדר האיחסון להיות דל בלחות וקריר.

טיפול באוסף סכינים:

זכור לטפל בצורה מצויינת באוסף שלך, כיוון שאתה מהווה אוצר, למשך שנות חייך, על מנת שהדורות הבאים יוכלו להינות ממנו. לחות וטביעות אצבעות הם הנבלים העיקריים, מהם יש להמנע. בחן את האוסף שלך באופן תקופתי ואחסן את הסכינים שלך במקום יבש. כלל טוב הוא לוודא כי החדר בו אתה מאחסן את הסכינים שלך נוח לשהות, כיוון שמקומות כאלה מהווים מקומות אחסון טובים. על חדר האחסון להיות דל בלחות וקריר. המנע מאיזורים בעלי לחות גבוהה באופן יחסי, או גיוון רב בטמפרטורות. (הלחות עשויה להיות גבוהה בעליות גג ובמרתפים, במיוחד אם הם אינם מחוממים או מבודדים. לחות שמקורה בעיבוי עשוייה לבוא במגע עם הסכינים שלך, אם הן מאוחסנות באיזורים כאלו). אם אתה גר במקום לח, השתמש בג'ל סיליקה או בחומרי ייבוש אחרים על מנת לשמור על יובש הסכינים שלך, ואחסן אותם בתוך שקית פלסטיק חזקה, חסרת חורים, אותה ניתן לסגור בצורה הדוקה. השתמש בחומרי ייבוש רק עבור אחסון לטווח-קצר. התאמץ לנגב את הסכינים שלך לפחות פעם בחודש. האוסף שלך עשוי לאבד מערכו במהירות אם תאפשר למצב הסכינים להתדרדר בשל טיפול ותחזוקה לקויים.

  • האם לנקות או לא לנקות את סכיני הווינטג' שלך:

ראשית, מילת אזהרה: אם אתה חושב שלסכינים שלך יש ערך משמעותי, התייעץ באיש מקצוע. פריטים בעלי ערך רבים (לרבות סכינים) נפגמים בכל שנה על ידי אנשים המיישמים טכניקות שימור או נקיון מוטעות. אם אתה רוצה לנקות את הסכינים שלך, התאמן על סכינים פשוטות עד שתלמד כיצד לעשות זאת.

לחות וטביעות אצבעות הן הנבלים העיקריים מהם יש להמנע.

טיפול בסכיני מטבח:

  • ·סכיני מטבח טובות עשויות להוות השקעה גדולה, אך אם מטפלים בהן כהלכה, הן יכולות להחזיק למשך חיים שלמים. ניקוי הסכינים לאחר כל שימוש יסייע לשמור עליהן במצב הטוב ביותר ולקדם את בטיחות המזון. מים המהולים במעט סבון מנקים מבלי לפגום, וניקוי ידני נמשך דקות אחדות ובאמת מטפל בסכינים שלך. לעולם אל תשתמש במדיח כלים על מנת לנקות את הסכינים הטובות שלך (בין אם הן סכיני מטבח ובין אם לאו). מדיח כלים עשוי להסיר את החיסום (temper) מהחוד ולהפוך את הלהבים לרכים מכדי שתוכל לשמר את חודם. כאשר אתה מנקה את הסכינים שלך, וודא כי הלהבים לא נוגעים או מתנגשים בפריטים אחרים. קילוחי המים במדיח הכלים שלך עשויים להפיל את הסכינים על חפצים קשים אחרים. זכור כי חוד החיתוך המדויק עשוי להפגם אם הוא יכה בסכו"ם אחר, בסירים או במחבתות.

תמיד השתמש במשטח חיתוך מתאים:

  • ·תמיד השתמש במשטח חיתוך מתאים במטבח, על מנת להפיק את המיטב מחדות הסכינים שלך. השתמש במשטח חיתוך העשוי מחומר רך וקל לניקוי. אנו ממליצים על משטחי חיתוך העשויים מעץ טבעי או מחומר סינתטי כמו פוליאתילן רך. לעולם, אל תשתמש בזכוכית, קרמיקה, מתכת, שיש או משטח קשה אחר כמשטח חיתוך, כיוון שהם עלולים להזיק לסכינים שלך. כאשר אתה קוצץ מזון בעל חיצוניות קשה או שעוותית (כגון גמבות), הפנה כלפי מטה את הצד השעוותי, כיוון שהבשר הפנימי הרך פוגע פחות בלהב הסכין.
  • ·סכינים מצריכים מקום אחסון יבש ובטוח, ובלוק סכינים הוא נהדר עבור אחסון סכינים. בלוק סכינים ימנע פגיעה ויגן על הלהב מפני פגמים.
  • ·זיהום צולב מהווה דאגה עיקרית בתחום בטיחות המזון. הבקטריה המועברת מהסכינים וממשטחי העבודה, כגון משטחי החיתוך, למזונות אחרים, עשויה לגרום להרעלת מזון. מים המהולים במעט סבון מנקים ומחטאים אם תשטוף בהם את ידיך, את משטח החיתוך ואת הסכין. אנו תומכים בנקיון עקבי ויסודי עבור הטיפול בסכין ובטיחות המזון!
  • ·שמור על נקיון משטח החיתוך העשוי מעץ ושמן אותו במידת הצורך. אל תשתמש בשמן צמחי כיוון שהוא עשוי להפוך למעופש. השתמש בשמן מינרלי או שמן הנמכר על מנת להגן ולאטום את משטח החיתוך העשוי מעץ.
 

ניצבי הסכין

עצם ואייל

העצם מגיעה מעצם השוק של פרות, והאייל מגיע מקרנם של צבאים אשר נושרות מידי שנה באופן טבעי ("אנטלר").

מה שמו של החומר הירוק המופיע על אביזרי הנחושת שעל ניצב הסכין? חומר זה קרוי ירוקת.

מה גורם לחומר הירוק? הוא נגרם בשל מגע, לתקופה ארוכה, של העור עם אביזרי הנחושת.

טיפול ותחזוקה של מספריים ומזמרות

  • שמור על המספריים יבשות ונקיות ונגב מהן טביעות אצבעות ולחות לאחר השימוש, באמצעות פיסת בד העשויה מכותנה או מעור איל יבש. מדי פעם, שמן את איזור ההברגה בבסיס להבי המספריים (רצוי בשמן סיליקון או שמן נטרלי אחר ולא חומצי – אף פעם אל תשתמש בשמן בישול). אחסן בקופסה או בשקיק על מנת להגן על הקצוות החדים. השחז את הלהבים ו/או כוונן את הברגים באופן מקצועי במרווחי זמן קבועים.
  • אל תשתמש במספריים המעוצבות על מנת לחתוך בדים כדי מנת לחתוך כל דבר אחר. אל תשתמש במספריים המעוצבות על מנת לחתוך שיער כדי  לחתוך כל דבר אחר. אל תשתמש במספרי בדים או שיער כדי לחתוך נייר או קרטון.

מה ההבדל בין מספריים למזמרות?

  • ללא תלות במשימה אותה הן מבצעות, מספריים ומזמרות מבוססות על מכונה פשוטה: המנוף.
  • מספריים הן כלי חיתוך בעל שתי טבעות זהות לאצבעות, הממוקמות בידית שלהן. אורך המספריים, בדרך כלל, לא יעלה על חמישה עשר סנטימטרים.
  • מזמרות הן בעלות טבעת אחת הגדולה יותר מהשניה. אורך המזמרות הוא, בדרך כלל, לפחות חמישה עשר סנטימטרים. מספרי הגיזום הכבדות בהן נעשה שימוש לצורך גינון ידועות כמזמרות, כמו גם המכשירים בהם משתמשים תופרים וספרים מקצועיים.
 

"כלים טובים תורמים לעבודה טובה."

ציטוט מאת אלכסנדר קלדר (Alexander Calder) – פסל אמריקאי (1898-1976)

משחזות להבים

עיין באיזור "הטיפול בסכין ועוד" עבור מידע מועיל נוסף, והקדש דקה מזמנך על מנת לשלוח לנו רמזים או טיפים שלמדת בעצמך. תקבל קרדיט באתר במידה ונשתמש בהם. מעוניין במעט חשיפה? רוצה לתגבר את הנוכחות האינטרנטית שלך? יש לך אתר ואתה חושב שחובבי סכינים אחרים ימצאו בו ערך? שלח את הכתבות או את הקישור לאתר שלך אלינו, על מנת שנוכל לכלול אותם בגליון עתידי של הניוזלטר.

מידע בנוגע לתיקון או שחזור סכינים

באופן בסיסי, ישנן שתי קטגוריות של סכינים אותן ניתן לתקן. בחר את שלך:

1. סכינים המיוצרות במפעל

לדוגמה: Spyderco, Fox, Camillus, Buck, Case או ZT - Kershaw הן סכינים המיוצרות במפעל. ראשית, במידה ומדובר בדגם המיוצר כעת או יוצר עד לאחרונה, נסה לשאול את המפעל שייצר אותו. ייתכן כי עדיין חלה עליו אחריות היצרן, כיוון שרוב היצרנים הטובים מעניקים אחריות לכל החיים בשימוש סביר. היצרן הוא שיבצע את שיחת הטלפון האחרונה על מנת לתקן את הסכין שלך תחת האחריות שלו. תוכל לחפש את אתר האינטרנט שלו ולברר מה הכתובת או מספר הטלפון שלו.

בדרך כלל, המפעל מתקן את הסכין במסגרת האחריות, ולא הסוחר שמוכר את הסכין שלהם. אם כך, תצטרך לשלוח את הסכין למפעל על מנת לבדוק אם הם יוכלו לתקן את הסכין תחת האחריות, או אם תצטרך לשלם עבור התיקון. משלוח הסכין התקולה ישירות ליצרן יסייע להימנע מעיכוב. תיקון-עצמי של רוב הסכינים המיוצרות במפעל יסיר את אחריות היצרן. זו הסיבה שרוב המפעלים אינם מוכרים חלקי חילוף. אם הסכין שלך זקוקה לתיקון, שלח אותה ליצרן הנכון. זכור לשלוח את הסכין ולהצהיר למכס על היצוא על מנת שלא תחויב במס בכניסה לארץ.

התיקון עלול לעלות הרבה יותר משווי הסכין.

אם הסכין שלך כבר אינה מיוצרת, נסה ליצור קשר עם היצרן בכל זאת, ייתכן כי הוא יוכל לעזור. אם הסכין שלך ישנה והיצרן כבר אינו פועל, נסה את אחד ממקומות התיקון הכלולים ברשימה הזו: תיקון – שחזור סכינים

לעתים, תוכל למצוא יצרן סכינים מותאמות אישית מקומי שיתקן או ישחזר את הסכין שלך. שים לב כי תצטרך למצוא מישהו בעל פנאי, חלקי החילוף והידע הנדרש כדי לתקן את הסכין שלך.

לבסוף, ייתכן כי לא תהיה אפשרות לתקן את הסכין שלך בכל עלות, כיוון שלא קיימים חלקי החילוף ואף אחד לא יודע כיצד לתקן אותה. בנוסף, בנוגע לעלות, ייתכן כי התיקון יעלה הרבה יותר משווי הסכין, אך אם היא חשובה לך או שיש לה ערך סנטימנטלי, העלות עשוייה שלא להוות בעיה.

אין באמתחתנו מידע בנוגע לתיקונים או שירותי תיקונים נוסף למידע שהצגנו בעמוד זה. בהצלחה!

2. סכינים מותאמות אישית או עבודת יד

לדוגמה: Randall או Ted Ott הן סכינים מותאמות אישית.

אם יש לך סכין מותאמת אישית, נסה ליצור קשר עם היצרן ולבדוק האם הוא מוכן לתקן או לשחזר את הסכין שלך, או לבצע שיפורים. ייתכן כי עדיין חלה עליה אחריות היצרן, כיוון שרוב היצרנים הטובים מעניקים אחריות לכל החיים, בהנחה שהם נמצאים בחיים ומסוגלים לתקן את הסכין. היצרן הוא שיבצע את שיחת הטלפון האחרונה על מנת לתקן את הסכין שלך תחת האחריות. תוכל לחפש את אתר האינטרנט ולמצוא את הכתובת או מספר הטלפון שלו באינטרנט. ניתן למצוא באינטרנט, רשימה שלמה מאוד של כתובותיהם, מספרי הטלפון ופרטים אחרים של היצרנים.

לבסוף, ייתכן כי לא תהיה אפשרות לתקן את הסכין שלך בכל עלות, כיוון שלא קיימים חלקי החילוף ואף אחד לא יודע כיצד לתקן אותה. בנוסף, בנוגע לעלות, ייתכן כי התיקון יעלה הרבה יותר משווי הסכין, אך אם היא חשובה לך או שיש לה ערך סנטימנטלי, העלות עשויה שלא להוות בעיה.

אין באמתחתנו מידע בנוגע לתיקונים או שירותי תיקונים נוסף למידע שהצגנו בעמוד זה. בהצלחה!

עובדות בנוגע לסכיני פלדה

אילו פלדות עבור אילו סכינים?

טיפול בחום הוא הכרחי ממש כמו סיווג הפלדה.

למעשה, פלדות הסכינים הן פלדות אל-חלד בעלות אחוזים גבוהים של פחמן, או פלדות שאינן פלדות-חלד בעלות אחוזים גבוהים של פחמן.

פלדות אל-חלד בעלות אחוזים גבוהים של פחמן הן עמידות לחלודה, אף כי קשות להשחזה.

פלדות שאינן פלדות אל-חלד בעלות אחוזים גבוהים של פחמן מחלידות בקלות רבה יותר, אך הן גם קלות יותר להשחזה וגמישות בהרבה, מה שנותן להן יתרון בעיקר בעבודה קשה ושימושי חוץ.

בניגוד למה שמקובל להאמין, חלודה חיצונית, לא פוגעת בביצועי הסכין ואינה בעייתית בסכינים שאינן סכיני מטבח.

באמצעות טיפול הולם בחום, 440 עשויה לשמר את החוד בצורה מעט טובה יותר, וההשחזה שלה עשויה להיות מעט קלה יותר, מאשר פלדת האל-חלד מסדרת ה-400 הנמוכה יותר כמו 420J ואחרות.

פלדת האל-חלד מסדרת ה-400 הנמוכה יותר צוברת פופולריות בקרב המפעלים, כיוון שהיא גורמת לשחיקה מועטה יותר בעת עיצוב המכשיר והן זולות בהרבה.

פלדות אקזוטיות ופלדות מאבקה יקרות מאוד (יש עשרות סוגים), פלדות מדור קודם כמו ATS-34 ו-CPM 440V עולות יותר מאשר פלדות האל-חלד האחרות, וה-CPM 30V היא יקרה מאוד.

להבים העשויים מרוב פלדות האל-חלד בהן נעשה שימוש עבור סכינים אינם חסינים מפני חלודה, אך הם עמידים מפני חלודה או כתמים. אם כך, יש לשמור על נקיון להבי פלדת אל-החלד ולנגב אותם לאחר השימוש, בפרט כאשר מדובר באחת מפלדות אל-החלד החדשות הרבות, בעלות אחוז הפחמן הגבוה, כגון ATS-34 ו-CMP-T440V. אך הם לא זקוקים לטיפול רב כמו הסכינים העשויות מפלדת פחמן.

הטבלה להלן נמסרת לשם נוחות, ניתן להוריד אפליקציה נחמדה לפלדות מגוגל APPS, הנקראת Knife Steel Composition, והיא מעולה.

Attributes and Best Applications of Stainless Steels *

Steel Type Attributes Best Applications
ATS-34
420
440A
Superior edge-holding & stronger than 440 
Strongest but doesn't cut that well
3rd best of 440 types in edge holding
Pocket knives - hunting knives
Rough use knives - throwers
General purpose knives
440B**
440C
CPM 440V
2nd best of 440 types in edge holding
Best of 440 types in edge holding
Best edge holding stainless of all
General purpose knives
Most all knife types
Pocket knives - hunting knives
G2
6A
12C27
Similar to 440C; may be stronger
Similar to 440A; may be stronger
Similar to 6A
Most all knife types
General purpose knives & fighters
General purpose knives
* This assumes the steel is properly heat treated. 
** Few factories use 440B steel anymore.

Periodic Table
Iron


Name: Iron
Symbol: Fe
Atomic Weight: 55.847
Atomic Number: 26
Element Classification: Transition Metal
Discovered By: Known to the ancients.
Discovery Date: n/a (Unknown) Prehistoric
Name Origin: Anglo-Saxon: iron; symbol from Latin: ferrum (iron).
Density (g/cc): 7.874
Melting Point (°K): 1808
Boiling Point (°K): 3023
Appearance: Malleable, ductile, silvery-white metal
Atomic Radius (pm): 126
Atomic Volume (cc/mol): 7.1
Covalent Radius (pm): 117
Ionic Radius: 64 (+3e) 74 (+2e)
Specific Heat (@20°C J/g mol): 0.443
Fusion Heat (kJ/mol): 13.8
Evaporation Heat (kJ/mol): ~340
Thermal Conductivity (@25°C W/m K):
Debye Temperature (°K): 460.00
Pauling Negativity Number: 1.83
First Ionizing Energy (kJ/mol): 759.1
Oxidation States: 6, 3, 2, 0, -2
Electronic Configuration: [Ar] 3d6 4s2
Lattice Structure: Body-Centered Cubic (BCC)
Lattice Constant (Å): 2.870
Lattice C/A Ratio: n/a

Periodic Table
Carbon


Name: Carbon
Symbol: C
Atomic Number: 6
Atomic Weight: 12.011
Element Classification: Non-Metal
Discovered By: Known to the ancients
Discovery Date: n/a (Unknown) Prehistoric
Name Origin: Latin: carbo, (charcoal).Density (g/cc): 2.25 (graphite)
Melting Point (°K): 3820
Boiling Point (°K): 5100
Appearance: Dense, Black
Atomic Radius (pm): 91
Atomic Volume (cc/mol): 5.3
Covalent Radius (pm): 77
Ionic Radius: 16 (+4e) 260 (-4e)
Specific Heat (@20°C J/g mol): 0.711
Fusion Heat (kJ/mol): n/a
Evaporation Heat (kJ/mol): n/a
Thermal Conductivity (@25°C W/m K):
Debye Temperature (°K): 1860.00
Pauling Negativity Number: 2.55
First Ionizing Energy (kJ/mol): 1085.7
Oxidation States: 4, 2, -4
Electronic Configuration: [He] 2s2 2p2
Lattice Structure: Diagonal (DIA)
Lattice Constant (Å): 3.570
Lattice C/A Ratio: n/a

אם אתם אוהבי סכינים וחובבי ברזל, אתם בטח יודעים שהטבע של כל סכין, היא שככל שמשתמשים בה יותר, כך היא נעשית קהה יותר, והיעילות שלה יורדת. בדיוק מסיבה זו, כל שף מתחיל, וכל אוחז בסכין מקצועי יודע, שאין דבר כזה שימוש בסכין בצורה טובה, מבלי להתייחס לעניין ההשחזה.דברים שחשוב לדעת על אבני השחזה

באופן כללי נוכל לומר שיש 3 סוגי דכים להשחזות:

1) מוט השחזה, הנקרא "שטול", שהוא מוט עגול שעשוי מחומרים שונים. באופן כללי נוכל לומר שנדרשת מיומנות ונסיון כדי להשחיז על ה"שטול", מבללי לפגוע בסכין עצמה.

2) השחזה מקצועית – שנותנת מענה לאנששי מקצוע, שפים מפורסמים, וכל מי שהגיע לקצה היכולת עם ההשחזה הביתית.

3) אבן השחזה: שהיא המצויה יותר, והמתאימה יותר לשימוש של אנשים רגילים.

מה זה אבן השחזה?

אבן השחזה הינה חומר קשה שבתוכו יש חלקיקי השחזה (abrasives) . כשאנחנו מעבירים את הסכין על גבי האבן, משתחררים על פני האבן חלקי ההחזה הללו, ויוצרים תחושה לש בוץ או מים, שמסייעים לפעולת ההשחזה של הסכין על האבן הקשה. החלקיקים עשויים מחומרים סינטטייים שונים, ואיכות האבן נמדדת בגודל ה"גרעין" שלה – ככל שהגרעין קטן יותר, כך החלקיקים שבתוך האבן גדולים יותר, ומורידים יותר בוץ או מים בעת ההשחזה. אבני השחזה הינם הדרך השמצויה ביותר להשחזה של סכינים, וניתן להשיג אותם בצורות ודגמים שונים.

כמה טיפים למשחיז המתחיל

1) שים לב לזווית של הסכין על אבן ההשחזה, כדאי ללכת למקצוען לפחות בפעם הראשונה כדי להבין באיזו זווית מדובר, זה קריטי. באופן כללי חשוב מאד שהסכין תהיה יבשה לגמרי. הזווית של ההשחזה היא 15-20 מעלות. יש להשחיז את הסכין לכל אורכו בעדינות. שימו לב למילה 'עדינות', היא חשובה כיוון שהיא זו שגורמת שהלהב יהיה דק ולא יישבר, ייפגם, או יחזור להיות קהה.

2) יש להשחיז עד שנוצר "גרד" (כמו גשם של חלקי הברזל), את הגרד יש ללטש, והוא מה שמביא את החוד של הסכין לרמה גבוהה.

3) יש רמות לאבני ההשחזה, ובאופן כללי, יש להשתמש קודם לכן בכלים משחיזים גסים יותר, ובהדרגה לעבור לכלים שמשחיזים בצורה דקה יותר.

4) פעם בשנתיים קחו את הסכין להשחזה מקצועית. רוחב הלהב בהשחזה ביתית רגילה יוכל להגיע עד ל0.25 ס"מ, לעומת זאת השחזה מקצועית מביאה לתוצאות טובות יותר, קרי – חוד סכין דק יותר. לאחר השחזה מקצועית, ניתן להמשיך בהשחזות ביתיות שיביאו וישמיכו את התוצאה הרצויה מבחינת חוד הלהב של הסכין.

5) לא מומלץ להשחיז סכינים משוננות באמצעים ביתיים להשחזה.

6) לאחר ההשחזה חשוב מאד לשטוף במים את הסכין. הסיבה לכך פשוטה – כדי להסיר את חלקי המתכת, שלא ייכנסו חלילה למזון שנחתך בפעם הבאה עם הלהב המושחז.